Gdzie po pierogi?
W Pierogarni Kaszubskiej przy pl. Zgody zamówienia już się skończyły, ale pierogi można kupić w lokalu do 23 grudnia (w godz. 11 ? 20). Za pierogi z kapustą i grzybami zapłacimy 1,50 zł/szt., a za kilogram uszek 30 zł.
Pierogarnia na Deptaku na zamówienie (przez telefon lub w lokalu) daje jeszcze czas do środy. Koszt pierogów tradycyjnych (z kapustą i grzybami czy ruskich) to 1,30 zł/szt, a za uszka 90 gr/szt.
W pierogarni na al. Piastów 53 zamówienia potrwają do końca tygodnia. W ofercie świątecznej jest kilka rodzajów pierogów: z kapustą i grzybami (22 zł/kg), ruskie (20 zł/kg), ze szpinakiem i serem feta (22 zł/kg), uszka z grzybami (36 zł/kg). Oprócz tego trwają także zapisy na krokiety z kapustą i grzybami lub ze szpinakiem (22 zł/kg) i kołduny (32 zł/kg).
Pierogarnia Paweł i Gaweł zamówienia (telefoniczne) zbiera jeszcze tylko do wieczora (piątek). W menu znajdziemy: uszka z grzybami leśnymi (42 zł/kg), pierogi z kapustą i grzybami leśnymi (32 zł/kg), pierogi z kapustą i pieczarkami (23 zł/kg), pierogi z mięsem (28 zł/kg), pierogi z serem i pieczarkami (23 zł/kg). Są też gołąbki z mięsem i ryżem (26 zł/kg), krokiety (z mięsem, pieczarkami i serem, kapustą i grzybami (26 zł/kg), bigos myśliwski (26 zł/kg), barszcz (10 zł/l) czy kutia kresowa (3,5 zł/100 g).
Wszystkie komentarze