Fot. Szymon Rogiński / AG, stylizacja: Katarzyna Korzeniecka
Warsztaty ''przy garach''
Podczas ferii można też nauczyć się gotować i nie chodzi tutaj wcale o najprostsze potrawy. Kulinarne Atelier przy al. Wojska Polskiego przez pierwsze pięć dni ferii organizuje warsztaty kulinarne. Każdego dnia temat spotkania będzie inny, a uczestnicy, w wieku od 10 do 15 lat, przygotują trzy dania. W programie nauka gotowania m.in. klasycznego tiramisu, burgera z domowym ketchupem, majonezem i pieczoną przez dzieci bułką, fusilli z kurczakiem w sosie śmietanowo-parmezanowym, pieczone skrzydełka z kurczaka z paprykową salsą i omlet po włosku z pomidorami, mozzarellą i bazylią. Czterogodzinne warsztaty poprowadzą Leszek Wodnicki, znany m.in. z telewizyjnego show ?Master Chef?, i Kamil Jędrzejewski, kucharz restauracji Park Hotel. Koszt to 130 zł od osoby za dzień warsztatów. Szczegółowe informacje na kulinarneatelier.pl
Wszystkie komentarze