Fot. Cezary Aszkieowicz / Agencja Wyborcza.pl
Bombay
Jeśli ktoś w Boże Narodzenie chce odpocząć od polskiej kuchni, to dobrą opcją może być dla niego Bombay - restauracja przy ul. Partyzantów z hinduskimi daniami, prowadzona przez Anitę Agnihorti, byłą Miss Indii. Można tam spróbować np. skrzydełek z kurczaka w pakorze, dań z pieca tandoori i mięs gotowanych w aromatycznym sosie curry. Bombay ma też ogromny wybór dań wegetariańskich i wegańskich. Ceny dań głównych zaczynają się od 15 zł za ryż z szafranem i groszkiem, a kończą na 52 zł za krewetki tygrysie. 26 grudnia Bombay jest czynny od godz. 15. Lokal działa także w Nowy Rok. W końcu w Indiach początek roku wypada w w święto Diwali, na przełomie października i listopada. 1 stycznia czynne są także dwie pozostałe restauracje spod szyldu Exotic Restaurants - Buddha z kuchnią tajską i Tokyo z kuchnią japońską. Mieszczą się one przy rynku Siennym.
Wszystkie komentarze