Mak-Kwak
Ul. Krzywoustego, pl. Żołnierza ? czynne całą dobę, ul. Wojska Polskiego - godz. 7-4, ul. Śląska godz. 7-24, pl. Kilińskiego.
Tu też króluje ''polski'' kebab. Nie ma baraniny i wołowiny, jest drób i wieprzowina.
Cennik: kebab w bułce: 8, 20 zł; duży kebab: 9,40 zł; kebab na talerzu, z surówką: 9,20 zł (duża porcja 9, 40 zł); rollo 8,50 zł.
W menu są też hamburgery, dania z grilla i kilka zestawów typu kebab z colą (10,30 zł), rollo z colą 10,60 zł.
Do wszystkich dań można dokupić surówkę: duża porcja za 6,50 zł, mała za 4 zł.
Można też skomponować własny zestaw, np. z podwójnym mięsem.
Uwaga: tylko w Mak-Kwaku (na al. Wojska Polskiego) do kebabu można zamówić piwo.
Plusy: lokalizacje w różnych punktach miasta, godziny otwarcia, przestronne wnętrza, dużo miejsc siedzących.
Minusy: najbardziej spolszczony kebab, mało urozmaicone kompozycje potraw
Wszystkie komentarze